Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, între trecut și prezent​

   Înființată în anul 1928, Camera a desfășurat în perioada interbelică o importantă activitate susținând afacerile dâmbovițenilor. A urmat însă Decretul nr.74/25.02.1949, prin care au fost desființate toate Camerele de Comerț din România și naționalizat patrimoniul fiecăreia.
După căderea regimului comunist, în ziua de 11 mai 1990, preşedintele CPUN a semnat Decretul-Lege 139 privind Camerele de comerț și industrie din România și în ziua de 23 iulie 1990, prin Hotărârea Nr.799 se aprobă înființarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmboviţa.
Deoarece sediul inițial nu a fost retrocedat, Camera își desfășoară activitatea temporar în clădirea de pe Bulevardul Carol I, nr.3-5 din Târgoviște, până la finalizarea lucrărilor actualului sediu, proprietate a Camerei și inaugurat în anul 1998.
Primul președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a fost dl. C.Săndulescu (1928), precedat de dl. Ghe. Predoi (1990–1995) apoi de dl. Gelu Rusescu (1995–ianuarie 2020), iar de la începutul anului 2020, la conducerea acesteia a fost ales prin votul membrilor săi, dl. Valentin Calcan.
În cei 30 de ani de activitate, de la reînființare, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a devenit un Club de Afaceri, organizaţie autonomă, neguvernamentală, de utilitate publică, creată pentru a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor săi şi ale comunităţii de afaceri în raport cu autorităţile publice şi cu organismele din țară şi din străinătate.
Camera este locul unde membrii săi printr-o simplă strângere de mâini pot încheia contracte cu o siguranță mult mai mare decât cea oferită de contractele parafate cu sprijinul celor mai mari case de avocatură. Suntem Creatori de Business și susținem antreprenorii dâmbovițeni, investitorii și companiile care fac afaceri cu firmele județene.

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Dâmbovița funcţionează în temeiul Legii nr. 335/2007 a Camerelor de Comerţ din România. Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Dâmbovița, susține comunitatea de afaceri în toate demersurile întreprinse, oferind informații utile și sprijin în dezvoltarea de noi parteneriate de afaceri și mijloace eficiente de promovare a produselor și serviciilor firmelor dâmbovițene!