
DIGITall - Dezvoltarea competentelor digitale ale angajatilor din judetele Arges, Dambovita si Prahova
Cod mySMIS2021: 333881
Beneficiar: ASOCIATIA DE SPRIJIN A SOMERILOR (A.S.S.D)
Partener: CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURA DÂMBOVIȚA
Perioada implementare: 01.06.2025 – 31.05.2028
Proiectul este de interes județean și vizează județele Arges, Dambovita si Prahova.
Durata: 36 luni
Obiective
Obiectivul general al proiectului il reprezinta operationalizarea oportunitatilor de formare, dezvoltare si actualizare a competentelor digitale, in acord cu competentele DigComp, pentru 601 angajati din judetele Arges, Dambovita si Prahova, in scopul actualizarii competentelor si sporirii flexibilitatii si competitivitatii acestora pe piata muncii, in contextul actual de rapida tehnologizare si digitalizare a locurilor de munca, pe durata a 36 de luni.
OS1. Identificarea necesarului de formare a competentelor digitale pentru piata muncii, cu scopul adaptarii si personalizarii programelor de formare competente digitale oferite in cadrul proiectului, prin derularea unei analize de nevoi formare, la nivelul a 120 de companii/132 persoane din GT din aria de implementare a proiectului care activeaza in cele 4 diviziuni vizate de proiect. OS1 va fi indeplinit prin implementarea Activitatii 0 (SA0.1.) si corespunde Activitatii obligatorii 0, prevazute in GS CS. Indeplinirea OS1 va fi validata prin indeplinirea rezultatelor asociate SA0.1., contribuind in mod transversal la indeplinirea tuturor indicatorilor asumati in cadrul proiectului.
OS2. Asigurarea unei participari stabile si reprezentative in randul grupului tinta, prin identificarea, atragerea si mentinerea in proiect a unui numar minim de 601 angajati, pe durata a 33 de luni. OS2 va fi indeplinit prin implementarea Activitatii 1 (SA1.1) si contribuie la realizarea tuturor activitatilor de baza prevazute in GS CS, prin asigurarea GT pentru proiect. Indeplinirea OS2 va fi validata prin indeplinirea rezultatelor asociate SA1.1., precum si a indicatorului EECO01, asumat in cadrul proiectului.
OS3. Asigurarea unei corelari optime intre cerintele in materie de competente digitale provenite din piata muncii, competentele DigComp si deficitul/necesarul de formare competente digitale al angajatilor din GT, prin derularea de actiuni elaborate de evaluare initiala a competentelor digitale pentru 601 angajati din GT, pe durata a 33 de luni. OS3 va fi indeplinit prin implementarea Activitatii 2 (SA2.1) si corespunde Activitatii relevante si obligatorii 1, prevazute in GS CS. Indeplinirea OS3 va fi validata prin indeplinirea rezultatelor asociate SA2.1., contribuind in mod indirect la indeplinirea indicatorului 5SR01, asumat in cadrul proiectului, prin stabilirea necesarului de formare competente digitale pentru GT.
OS4. Dezvoltarea competentelor digitale intr-o maniera personalizata pentru cel putin 90% din participantii grupului tinta, prin desfasurarea de programe de formare recunoscute national sau la nivel de angajator, adaptate nevoilor pietei muncii si cerintelor individuale pentru 601 participanti, pe durata a 34 de luni. OS4 va fi indeplinit prin implementarea Activitatii 3 (SA3.1) si corespunde Activitatii relevante si obligatorii 2, prevazute in GS CS. Indeplinirea OS4 va fi validata prin indeplinirea rezultatelor asociate SA3.1., contribuind in mod direct la indeplinirea indicatorilor EECO01 si 5SR01, asumati in cadrul proiectului.
OS5. Asigurarea unei implementari eficiente a proiectului printr-un management riguros si transparent al resurselor, prin decontarea adecvata a cheltuielilor indirecte si prin realizarea masurilor minime de informare si publicitate, pe durata a 36 de luni. OS5 va fi indeplinit prin implementarea Activitatilor 4 si 5 (SA4.1/SA5.1). Indeplinirea OS5 va fi validata prin indeplinirea rezultatelor asociate SA4.1./SA5.1., contribuind in mod transversal la indeplinirea tuturor indicatorilor asumati in cadrul proiectului.
Grup tinta eligibil
Grup tinta care va beneficia direct de rezultatele/activitatile proiectului va fi constituit din 601 pers cu varsta cuprinsa intre 18 si 64 ani, care detin calitatea de angajati cu contract individual de munca (norma intreaga/timp partial), inclusiv persoane cu functii de management, ce provin din intreprinderi publice si private, din judetele AG, DB si PH, care activeaza in diviziunile CAEN 25, 41, 47, 49.
In grupul tinta nu sunt eligibili angajatii din institutiile/autoritatile publice (centrale/locale) si din cadrul persoanelor juridice publice din sistemul de sanatate/sistemul de invatamant.
GT propus a fost stabilit in corelare cu GT potential vizat in cadrul analizei de nevoi formare, fiind corespunzator atat dpdv al structurii, cat si al repartizarii geografice.
Pentru a fi eligibil GT trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele criterii, la data intrarii in operatiune:
– Domiciliul/resedinta in regiunea Sud-Muntenia, respectiv in jud. Arges (20%*GT), Dambovita (40%*GT) sau Prahova (40%*GT);
– Au implinit 18 ani;
– Au sub 65 de ani;
– Sunt angajati in intreprinderi publice/private, cu respectarea exceptiilor de mai sus;
– Au un nivel de formare superior ISCED 2;
– Nu sunt angajati ai membrilor parteneriatului si nu au participat la program de formare competente digitale in proiecte finantate prin apelul Tine pasul!.
La momentul intrarii in operatiune, pt fiecare persoana din GT, va fi atasata o adeverinta de la locul de munca din care sa rezulte, la data emiterii acesteia, ocupatia (codul COR), norma de lucru si durata contractului de munca sau copie a contractului individual de munca.
Proiectul incurajeaza includerea in GT pt toate categoriile de angajati, inclusiv a celor tineri sau varstnici, femeilor, persoanelor de etnie roma sau din mediul rural.
Fiecare membru GT va beneficia de masuri personalizate, stabilite in conformitate cu rezultatele analizei de nevoi elaborate in etapa precontractuala si cu informatiile colectate cu ocazia derularii activitatilor de evaluare initiala:
– 601 pers vor participa la activitatea de evaluare initiala, in scopul identificarii nivelului de competente digitale la intrarea in operatiune, stabilirii nevoilor de formare digitala si a gradului de interes, precum si elaborarii planurilor de formare competente digitale personalizate;
– 601 pers vor benefica de servicii de formare competente digitale, respectiv cursuri de initiere autorizate (400 pers), cursuri calificare autorizate (101 pers) si cursuri cu recunoastere la angajator (100 pers).
Metodologia de identificare si selectare GT este anexata la CF.
In cadrul activitatilor desfasurate vor fi respectate toate prevederile nationale/europene in domeniul prelucrarii si protectiei datelor cu caracter personal, inclusiv obtinerea acordului de preluare/prelucrare a acestora.
Principalii beneficiari indirecti ai rezultatelor/activitatilor proiectului vor fi viitorii/actualii angajatori ai GT, precum si membrii comunitatilor profesionale din care fac parte, care vor beneficia de pe urma dezvoltarii/actualizarii competentelor digitale ale GT, in sensul accesarii unei forte de munca eficiente, performante si competitive si respectiv realizarii transferului de competente, imbunatatirii mediului de lucru si cresterii eficientei profesionale. Beneficii indirecte vor fi resimtite si in randul familiilor/comunitatilor din care GT face parte, in sensul cresterii veniturilor familiei si sporirii calitatii vietii personale/profesionale.
Activitati previzionate/Grafic de implementare

Rezultate asteptate
Rezultatele subactivitatii 0.1:
– 1 macheta formulare pentru derularea analizei de nevoi la nivelul ariei de implementare elaborata;
– 3 adrese de solicitare informatii transmise catre Institutul National de Statistica – Directiile judetene de statistica din judetele Arges, Dambovita, Prahova;
– 3 adrese de solicitare informatii transmise catre Oficiul National al Registrului Comertului – Oficiile judetene din judetele Arges, Dambovita, Prahova;
– 3 adrese de solicitare informatii transmise catre Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din judetele Arges, Dambovita, Prahova;
– 1 Analiza a datelor disponibile din surse verificabile intocmita, in conformitate cu raspunsurile colectate si datele statistice preluate de catre solicitant;
– 4 diviziuni CAEN selectate pentru adresarea in cadrul analizei de nevoi – 25, 41, 47 si 49;
– 120 de societati comerciale identificate (cate 10 societati comerciale/judet/diviziune CAEN);
– 120 de intalniri derulate cu reprezentantii societatilor comerciale identificate, in vederea aplicarii chestionarelor pentru realizarea analizei de nevoi;
– 120 chestionare aplicate societatilor comerciale centralizate in vederea intocmirii analizei si identificarii competentelor DigComp 2.2. cerute pe piata muncii;
– 132 chestionare aplicate persoanelor din grupul tinta centralizate in vederea intocmirii analizei si identificarii competentelor DigComp 2.2. detinute/necesare de format;
– 1 analiza de nevoi formare intocmita pentru cele 4 diviziuni CAEN, acoperitoare pentru judetele Arges, Dambovita si Prahova, in ceea ce priveste competente digitale DigComp 2.2. detinute/necesare de format.
Aceste rezultate contribuie direct la atingerea OS1, prin activitatea A0, subactivitatea 0.1., avand urmatoarele beneficii reale:
– Identifica competentele digitale/programele de formare competente digitale cerute de piata muncii si propuse a se organiza prin proiect, in confirmitate cu DigComp 2.2.;
– Identifica societatile comerciale angajatoare dispuse sa isi directioneze angajatii catre initiativele de formare disponibile in cadrul proiectului;
– Identifica categoriile de grup tinta, respectiv persoanele care au statut de angajat si ar putea fi interesate de participarea in activitatile proiectului.
Aceste rezultate contribuie in mod transversal la indeplinirea indicatorilor asumati in cadrul proiectului, precum si a rezultatelor asteptate mentionate in GS CS, intrucat prin desfasurarea subactivitatii se stabileste necesarul de formare competente digitale la nivelul ariei de implementare si se creaza preconditiile activitatii de identificare, selectare si mentinere GT in proiect.
Rezultatele subactivitatii 1.1:
– 1 metodologie specifica privind activitatea de identificare si selectare GT aplicata si revizuita periodic;
– 1 macheta tabel centralizare intalniri de identificare GT elaborata;
– 1 macheta declaratie de angajament privind participarea in activitatile proiectului elaborata;
– 1 macheta adeverinta de la locul de munca, pentru dovedirea incadrarii in criteriile de eligibilitate GT;
– 1 macheta check-list eligibilitate elaborata;
– 1 macheta formular de inregistrare individuala a participantilor elaborata;
– 1 macheta chestionar pentru verificarea interesului si a disponibilitatii elaborata;
– 1 macheta referat de selectie personalizat elaborata;
– 1 macheta acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal elaborata;
– 1 macheta raport de monitorizare a participarii GT in proiect elaborata;
– 1 macheta formular feedback SA1.1. elaborata;
– 601 seturi de formulare identificare GT intocmite si centralizate;
– 601 chestionare de selectie aplicate GT in vederea selectarii si a stabilirii gradului de interes/disponibilitate;
– 601 chestionare de selectie interpretate, evaluate si ierarhizate prin grile de selectie GT;
– 601 recomandari de inregistrare in GT intocmite si centralizate pentru GT selectat;
– 1 baza de date cu persoanele recrutate in GT intocmita;
– 601 seturi de formulare inregistrare in GT completate si centralizate;
– 601 acorduri de prelucrare date cu caracter personal preluate;
– 601 evidente privind prelucrarea datelor personale mentinute;
– 1 procedura de notificare a incalcarii securitatii datelor personale aplicata;
– 1 evaluare a riscurilor prezentate de prelucrarea datelor personale realizata;
– 601 persoane selectate si inregistrate in GT, in conformitate cu cerintele de eligibilitate din GS CS/Sectiunea Grup tinta;
– 601 recomandari intocmite pentru participarea la activitatea de evaluare initiala a competentelor digitale la intrarea in operatiune;
– 601 rapoarte de monitorizare a participarii GT in proiect intocmite;
– 601 chestionare feed-back completate/centralizate.
Aceste rezultate contribuie direct la atingerea OS2, prin activitatea A1, subactivitatea 1.1, avand urmatoarele beneficii reale:
– Elaborarea materialelor necesare pentru identificarea si selectarea GT intr-o maniera unitara/organizata;
– Selectarea GT pentru inregistrare in proiect intr-o maniera transparenta, trasabila si obiectiva, pe criterii clare si relevante;
– Asigurarea respectarii in cadrul proiectului a tuturor cerintelor privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
– Evaluarea gradului de satisfactie al participantilor la SA1.1.
Aceste rezultate contribuie in mod transversal la indeplinirea tuturor indicatorilor asumati in cadrul proiectului, precum si a rezultatelor asteptate mentionate in GS CS, intrucat prin desfasurarea subactivitatii se realizeaza identificarea, selectarea si mentinerea GT in proiect.
Rezultatele subactivitatii 2.1:
– 1 metodologie specifica privind activitatea de evaluare initiala/elaborare plan formare aplicata si revizuita periodic;
– 1 macheta formular de participare la evaluarea initiala a competentelor digitale elaborata;
– 1 macheta instrumente de evaluare cunostinte digitale – teste teoretice elaborata;
– 1 macheta instrumente de evaluare deprinderi digitale – teste practice elaborata;
– 1 macheta formular de analiza si interpretare a rezultatelor obtinute in urma evaluarilor elaborata;
– 1 macheta plan personalizat de formare elaborata;
– 1 macheta documente privind monitorizarea progresului in dobandirea de competente digitale elaborata;
– 1 macheta formular feed-back elaborata;
– 601 planificari procese de evaluare initiala intocmite;
– 601 procese de autoevaluare derulate pentru GT;
– 601 procese de evaluare initiala generala derulate, prin intermediul platformei Europass;
– 601 procese de evaluare initiala specifice derulate, prin aplicarea de instrumente de evaluare specifice;
– 601 seturi de instrumente de evaluare initiala intocmite pentru GT;
– 601 formulare de analiza si interpretare a rezultatelor obtinute in urma evaluarii initiale;
– 601 planuri de formare personalizate intocmite pentru GT;
– 400 recomandari privind participarea la cursuri de initiere autorizate formulate;
– 101 recomandari privind participarea la cursuri de calificare autorizate formulate;
– 100 recomandari privind participarea la cursuri cu recunoastere la angajator formulate;
– 601 procese de monitorizarea progresului in ceea ce priveste dobandirea de competente digitale derulate;
– 601 chestionare de feed-back completate si centralizate.
Aceste rezultate contribuie direct la atingerea OS3, prin activitatea A2, subactivitatea 2.1, avand urmatoarele beneficii reale:
– Asigurarea evaluarii initiale a competentelor digitale ale GT, in scopul identificarii ariilor de competenta digitala/competentelor digitale DigComp de interes;
– Asigurarea corelarii intre programele de formare competente digitale propuse in cadrul proiectului si necesarul de formare competente digitale reiesit din analiza de nevoi derulata la nivelul angajatorilor si GT;
– Colectarea de feed-back in vederea evaluarii impactului si monitorizarii activitatii desfasurate.
Aceste rezultate contribuie direct la indeplinirea indicatorilor EECO01 si 5SR01, precum si a rezultatelor asteptate 1 si 2 mentionate in GS CS, intrucat in urma activitatii de evaluare initiala si elaborare planuri de formare personalizate se va asigura includerea/mentinerea GT recrutat in actiunile de formare competente digitiale ale proiectului si participarea acestuia la interventiile propuse pana la finalizarea operatiunii.
Rezultatele subactivitatii 3.1:
– 1 metodologie specifica privind activitatea de FPC aplicata;
– 6 seturi materiale pentru programele de formare competente digitale elaborate, corespunzatoare cursurilor organizate (programa/plan pregatire, suport de curs, teste evaluare);
– 601 recomandari de participare la programele de formare competente digitale centralizate si procesate (400 pt cursuri initiere autorizate, 101 pt cursuri calificare nivel 3 autorizate si 100 pt cursuri cu recunoastere la angajator);
– 5 cursuri initiere autorizate – Modul 1 – Aria de competenta 1 DigComp – 180 ore – ASSD (3 grupe), CCIADB (2 grupe);
– 5 cursuri initiere autorizate – Modul 2 – Aria de competenta 2 DigComp – 180 ore – ASSD (3 grupe), CCIADB (2 grupe);
– 5 cursuri formare competente digitale cu recunoastere la angajator – Modul 3 – Aria de competenta 2 DigComp – 180 ore – CCIADB;
– 5 cursuri initiere autorizate – Modul 4 – Aria de competenta 4 DigComp – 180 ore – ASSD (3 grupe), CCIADB (2 grupe);
– 5 cursuri initiere autorizate – Modul 5 – Aria de competenta 5 DigComp – 180 ore – ASSD (3 grupe), CCIADB (2 grupe);
– 5 cursuri calificare autorizate – Ariile de competenta 1, 2, 4 si 5 DigComp – 720 ore – ASSD (3 grupe), CCIADB (2 grupe);
– 400 pers inscrise la cursurile de initiere autorizate;
– 101 pers inscrise la cursurile de calificare autorizate;
– 100 pers inscrise la cursurile cu recunoastere la angajator;
– 601 seturi formulare inscriere completate (cereri/contracte);
– 30 seturi documente incepere curs intocmite;
– 30 grupe curs derulate, conform distributiei de mai sus;
– 601 seturi de materiale de formare distribuite in format digital;
– 1 platforma e-learning suport pentru activitatile FPC administrata si actualizata;
– 30 seturi liste prezenta lunare intocmite;
– 30 seturi documente examen intocmite/completate;
– 30 examene finale derulate;
– 542 pers absolvente, din care 360 de la initiere, 92 de la calificare si 90 de la cursurile cu recunoastere la angajator;
– 452 certificate absolvire/calificare recunoscute + suplimente descriptive emise;
– 90 certificate cu recunoastere la angajator emise;
– 542 chestionare de evaluare a impactului participarii la formare completate;
– 601 pers participante la modulele de promovare a temelor secundare Contributia la competentele si locurile de munca verzi/economia verde, Nediscriminarea si Dezvoltarea competentelor si a locurilor de munca digitale;
– 601 pers formate participante la actiunile de promovare a principiilor orizontale Egalitate de sanse/tratament intre femei si barbati, Nediscriminare, Accesibilitate persoane cu dizabilitati si Dezvoltare durabila;
– 601 seturi materiale informative de promovare a temelor secundare/principiilor orizontale distribute/difuzate catre participanti;
– 542 chestionare feed-back aplicate absolventilor.
Aceste rezultate contribuie direct la atingerea OS4, prin activitatea A3, subactivitatea 3.1., avand urmatoarele beneficii reale:
– Asigurarea actualizarii/completarii/dezvoltarii competentelor digitale ale GT;
– Monitorizarea gradului de satisfactie a participantilor si evitarea situatiilor de abandon/neprezentare;
– Colectarea de feed-back in vederea evaluarii impactului si monitorizarii activitatii desfasurate.
Aceste rezultate contribuie direct la indeplinirea indicatorilor EECO01 si 5SR01, precum si a rezultatelor asteptate 1 si 2 mentionate in GS CS privind dobandirea de competente digitale de catre GT.
Rezultatele subactivitatii 4.1:
– 1 plan implementare proiect elaborat, verificat si actualizat periodic;
– 12 rapoarte de progres intocmite trimestrial, pentru evaluarea progreselor/intarzierilor inregistrate;
– Contract de munca si fisa de post intocmite pentru managerul de proiect;
– Contract de munca si fise de post intocmite pentru coordonatorul proiect din partea partenerului;
– Contracte de munca si fise de post intocmite pentru echipa de implementare;
– Dispozitii de alocare intocmite pentru toate resursele materiale puse la dispozitie pentru buna implementare a activitatilor proiectului;
– Proceduri de achizitie derulate, cu respectarea prevederilor legislative in vigoare si a planului de achizitii propus prin proiect;
– Raportari tehnico-financiare intocmite periodic;
– Monitorizarea permanenta a activitatilor desfasurate si a incadrarii acestora in graficul de implementare;
– Monitorizarea permanenta a rezultatelor/indicatorilor asumati prin proiect si ajustarea ritmului de indeplinire a acestora, in functie de progresul inregistrat;
– Decontarea cheltuielilor indirecte in procent de 15% din cheltuieli salariale directe, pentru realizarea activitatilor A0 – A5, prevazute in proiect. In linia bugetara cheltuieli indirecte vor fi decontate urmatoarele cheltuieli: Cheltuieli generale de administratie (ex: utilitati, paza, curatenie etc); Telefonie si curierat; Cheltuieli suport pentru management de proiect (ex: consilier juridic, personal auxiliar si administrativ, consumabile si furnituri etc.); Cheltuieli financiare (taxe, comisioane bancare); Cheltuieli pentru expertiza contabila; Cheltuieli pentru informarea si publicitatea aferenta proiectului; Alte cheltuieli efectuate pentru functionarea de ansamblu a proiectului si care nu pot fi atribuite direct unei anumite activitati;
Intrucat activitatea de Management proiect/Decontare cheltuieli indirecte este o activitate transversala, rezultatele acesteia contribuie la realizarea tuturor rezultatelor asumate, a indicatorilor prevazuti in proiect, precum si a rezultatelor asteptate prezentate in GS CS pentru prezentul apel de proiecte.
Rezultatele subactivitatii 5.1.
– 1 afis/banner fizic sau digital cu format minim A3 afisat la fiecare dintre sediile de implementare a proiectului, pentru asigurarea vizibilitatii proiectului;
– 1 informare cu privire la sprijinul acordat prin FSE+ comunicata tuturor participantilor la activitatile proiectului;
– 1 mentiune privind sprijinul acordat prin FSE+ aplicata in mod vizibil pe toate documentele referitoare la implementarea proiectului si/sau publicate pentru public sau pentru participanti, inclusiv pe certificatele de prezenta/participare/absolvire/calificare;
– 1 afis/banner digital afisat pe site-ul oficial de internet, precum si pe paginile de comunicare sociala ale beneficiarului si partenerilor acestuia, care sa contina o scurta descriere a operatiunii, proportionala cu nivelul sprijinului, inclusiv a scopurilor si rezultatelor acesteia, evidentiind sprijinul financiar din partea Uniunii;
– 1 microsite proiect realizat, care sa cuprinda atat informatiile generale despre implementarea proiectului precum si toate informatiile/documentele care vizeaza asigurarea sustenabilitatii proiectului si multiplicarii rezultatelor acestuia si care pot/trebuie distribuite catre publicul larg;
Intrucat activitatea de Informare si publicitate este o activitate transversala, rezultatele acesteia contribuie la realizarea tuturor rezultatelor asumate, a indicatorilor prevazuti in proiect, precum si a rezultatelor asteptate prezentate in GS CS pentru prezentul apel de proiecte.
Indicatori prestabiliti


Promovare/Media
