You are currently viewing A început autorecenzarea

A început autorecenzarea

       Azi, 24 martie 2022, la sediul Camera de Comerț Dâmbovița a avut loc vizita de lucru a doamnei 𝐄𝐜. 𝐄𝐥𝐞𝐧𝐚 𝐁𝐫𝐞𝐳𝐞𝐚𝐧𝐮𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐄𝐱𝐞𝐜𝐮𝐭𝐢𝐯 𝐚𝐥 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚, având ca temă de discuție 𝐑𝐞𝐜𝐞𝐧𝐬𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟏 (𝐑𝐏𝐋𝟐𝟎𝟐𝟏).

Luni, 14 martie 2022, începe autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) care presupune, în premieră pentru România, două aspecte distincte:

  • autorecenzarea online
  • autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.

 

În primele 10 zile ale perioadei de autorecenzare si autorecenzare asistată pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 (14 – 23 martie 2022) au fost completate 27384 chestionare la nivelul județului Dâmbovița. Dintre acestea, 9041 au fost completate în mediul urban (33,0%) și 18343 pentru mediul rural (67,0%).

Județul  Dâmbovița se situează pe locul 13 , după numărul formularelor completate, în ierarhia județelor.

Cel mai mare număr de chestionare completate la nivelul județului Dâmbovița, s-au înregistrat în municipiul Târgoviște, mai exact  4748, urmat de orașul Pucioasa cu 1543 chestionare.

La nivelul celeorlalte municipii si orașe s-au completat în total 2750 chestionare – informații preluate din comunicatul de presă al Direcției Județene de Statistică Dâmbovița.

 

Dorim să reamintim cetățenilor că perioada de autorecenzare si autorecenzare asistata continuă până în data de 15 mai 2022 și îi îndemnăm să utilizeze în continuare, în număr cât mai mare , această metodă de colectare date.

Situația zilnică a autorecenzării pe județe se poate descărca de pe site-ul recensământului la adresa https://www.recensamantromania.ro/situație-autorecenzare/.

 

Lista locațiilor, precum și programul de funcționare a centrelor de Autorecenzare Asistată din localitățile județului Dâmbovița este disponibilă de site-ul Direcției Județene de Statistică la adresa: https://www.recensamantromania.ro/puncte-de-autorecenzare-asistată/.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 vă rugăm să consultați https://www.recensamantromania.ro/ (site pe care se găsește PLATFORMA DE AUTORECENZARE).