You are currently viewing Versiune preliminară a noului Plan Urbanistic General (PUG) al Municipiului Târgoviște

Versiune preliminară a noului Plan Urbanistic General (PUG) al Municipiului Târgoviște

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște a organizat joi, 17 iunie 2021, o întâlnire de informare a mediului de afaceri privind prezentarea versiunii  preliminare a noului Plan Urbanistic General (PUG) al Municipiului Târgoviște.

Reamintim faptul că actualul PUG este cel aprobat acum peste 20 de ani, mai exact în anul 1999. În mod evident, nu mai corespunde de mult nevoilor apărute ca urmare a dezvoltării urbane din ultimii ani. Mai mult, din cauza faptului că nu a fost actualizat, dezvoltatorii, investitorii, sau chiar multe persoane fizice au fost nevoite să parcurgă dificila procedură de aprobare a unor PUZ-uri locale. O procedură purtătoare atât de costuri ridicate cât și de timp pierdut.

 

Ca urmare, demersul administrației locale de a restarta mecanismul de aprobarea unui nou PUG și de a-l accelera este unul salutar. În această perioadă orice persoană interesată, poate adresa observații sau propuneri astfel încât la final să putem avea un plan urbanistic adaptat nevoilor generale. Așa cum ne-a prezentat astăzi dna Alexandrina Soare – Arhitect Șef, cel mai optimist scenariu un orizont de așteptare de cca 12-18 luni până va putea fi prezentat pe masa consilierilor locali spre aprobare.

Să avem în anul 2023 un nou PUG al Târgoviștei aprobat ar fi un lucru deosebit. Cât de bun sau de util va fi acesta, depinde și de implicarea comunității prin propunerile și observațiile de care spuneam. De aceea, vă  să consultați prezentarea preliminară a Planului Urbanistic General al Municipiului Târgoviște fie pe site-ul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, www.cciadb.ro,  fie la avizierul Primăriei Municipiului Târgoviște sau chiar pe site-ul acesteia.

Propunerile pot fi trimise la adresa: str. Revoluției nr. 1-3, Corp B, etaj 1, tel. 0245.611. 222 sau [email protected]  sau [email protected].

Descarca fisierul PDF: PUG Targoviste