You are currently viewing Back in Business !

Back in Business !

De astăzi, 9 martie 2022, toate restricțiile legate de pandemie au fost înlăturate. De astăzi, putem să ne dăm din nou mână atunci când încheiem un parteneriat de business. Avem mult de recuperat, lumea de afară doar s-a mai împiedicat de Covid, dar nu s-a oprit. Unele afaceri au prosperat formidabil de mult: curieratul, serviciile de internet, industria farma. Altele precum horeca, retailul sau industria evenimentelor sunt încă la ATI.

Trăim după această pandemie o realitate diferită. Magazinul de la stradă a devenit doar o cabină de probă pentru clientul care comandă apoi haina online, angajații din horeca au plecat spre alte industrii în lipsa unei certitudini a carierei și pentru foarte mulți angajați, revenirea la birou, după doi ani de stat în fața laptopului îmbrăcați în cămașă albă și cu pantaloni de pijama,  pare o experiență puțin plăcută.

Sprijinul guvernelor din Piața Victoriei  în această perioadă a fost unul modest. Înțeleg că România nu are bugetul Germaniei sau Austriei dar, păstrând proporția, firmele noastre au ieșit (din nou) pe minus.

Cu toate acestea, cred că acum este timpul pentru a căuta oportunități de business. În vremuri dificile au câștigat cei care au viziune și curaj.

Dâmbovița, prin poziția geografică și prin resursele sale trebuie să poată mai mult.

Avem parcuri industriale, zone în care investitorii pot să dezvolte rapid capacități de producție. Avem un potențial turistic important, dar puțin exploatat. Suntem la doi pași de București, o piață de desfacere de peste 2 milioane de locuitori și fructificăm încă puțin acest avantaj din cauza unei infrastructuri rutiere nedezvoltate.

Ține numai de noi să vrem mai mult!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură are ușa deschisă pentru fiecare antreprenor în parte. Suntem aici pentru dumneavoastră astfel încât împreună să dezvoltăm mediul de afaceri dâmbovițean.

Valentin Calcan – Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița